­

Vroeger begreep ik er weinig van als mensen steeds naar dezelfde vakantiebestemming gingen. Ik nam me voor om dit nooit te doen. Tegenwoordig denk ik hier anders over. Deze zomer ga ik met mijn gezin voor de vierde keer naar dezelfde camping in Frankrijk. Van tevoren weet ik precies waar onze vouwwagen komt te staan en de kans is groot dat we ook dezelfde buren krijgen als vorig jaar. Er zijn meer mensen die graag terugkomen en dat is niet voor niets.

Sympathieke gastheer

Onze camping in Frankrijk biedt een mooie formule voor een gezinsvakantie maar er is meer. Wat het verschil maakt, of liever wie, is eigenaar Laurent. Hij is letterlijk en figuurlijk het gezicht van de camping. Thuis zeggen we niet ‘we gaan naar de camping’ maar ‘we gaan naar Laurent.’ Onze sympathieke gastheer die elke dag op de fiets een paar rondjes over het terrein maakt en iedereen vriendelijk groet. Zo maakt hij zichzelf heel zichtbaar. Laurent is altijd in de buurt en als je ergens hulp bij nodig hebt staat hij voor je klaar. Laurent is zelf de beste reclame voor zijn camping en zijn vriendelijkheid en servicegerichtheid zijn voor ons belangrijke redenen om er terug te komen.

Zichtbaar en klantgericht

Campingbaas Laurent doet er alles aan om zijn gasten een aangenaam verblijf te bezorgen. Hij is zichtbaar én klantgericht. Onze beleving van de camping zou heel anders zijn wanneer deze laatste eigenschap veel minder aanwezig was of helemaal ontbrak. Dan kom je als gast niet meer terug. Op dezelfde manier kijken (potentiële) klanten naar jouw communicatie. Dat je zichtbaar bent is leuk maar zorg je ook voor verbinding met jouw doelgroep? Een voorbeeld. Stel, je neemt regelmatig video’s op en promoot deze via social media. Dit is een effectieve manier om je zichtbaarheid te vergroten. Doorslaggevend voor het effect van de video's is de kracht van jouw verhaal. Speel je voldoende in op wat jouw doelgroep bezighoudt? Een ander voorbeeld. Met online advertenties creëer je meer verkeer naar jouw website. Hoe relevant is de informatie die je bezoekers voorschotelt op de landingspagina? Het is belangrijk om de inhoud af te stemmen op jouw advertentie en de verwachtingen van de lezer.

Zichtbaarheid levert pas iets op wanneer je ook klantgericht bent. Laat zichtbaarheid geen doel op zich zijn. Bekijk bij elke actie wat jouw doelgroep ermee opschiet.   

Inspiratie is overal

Ben je op dit moment zelf op vakantie? Dan wens ik je een fijne tijd toe en genoeg energie en frisse ideeën om na de vakantie met plezier weer aan de slag te gaan. Kijk gewoon om je heen. Inspiratie is overal, als je het maar wilt zien. Wil je na de vakantie zelf aan de slag om jouw zichtbaarheid te vergroten en hier optimaal van te profiteren? Kijk dan eens binnen jouw netwerk welke mensen jou kunnen helpen.

Wil je meer lezen over de camping van Laurent? Kijk dan op www.camping-cheverny.com

Hoe krachtig is jouw verhaal? Bel 06 - 284 282 67

Ook wij maken gebruik van functionele, analytische en social media cookies. Hiermee maken wij de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk en kun je informatie delen via social media. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of verder te surfen op deze website geef je voor beide toestemming.